Datormolnen -Regeringen skulle med lätthet kunna stänga av tillgången på din data!

Världen genomgår nu en historisk datorförändring av omfattning som faktiskt är svår att överblicka ens för de mest insatta. Istället för att ha applikationer och data på våra egna datorer som vi alltid haft så har vi börjat lägga ut mängder med data i stora datacentraler som går under benämningen “datormoln” eller “cloud” på engelska.

Världsbyggarna säljer in idén genom att tala om fördelarna med att vi inte behöver ha med oss massa hårddiskar när vi är ute och reser samt om vår dator skulle krascha så finns allt bevarat i datormolnet. -”Tänk att ha all data på ett ställe och du kan koppla upp dig med en liten nätt s.k. nätboksdator på hotellet i New York eller var som helst i världen och sen är det precis som om man var hemma.” (Länk till Wikipedia om hur molnet fungerar, Eng)

Walter Mossberg skriver i Wall Street Journal om Googles satsning på sitt nya operativsystem; Chrome Google Goes to the Cloud for a New Idea in PC Operating SystemsSe videoklippet här! (4.48)

Citat: