Bankernas makt

Du är i händerna på bankerna. Det är bara att inse det. Det är den ekonomiska hjulet med sälj och köpkraft samt bankerna som får denna världsordning att snurra. Du och jag är bränslet för göder detta system. Utan traditionella banker hade vi inte haft denna lilla klass av elit som styr multinationella företag och politiker. Utan denna lilla klass elit hade världen sett annorlunda ut.

Men exakt på vilka sätt är vi i händerna på bankerna?

  • Lån. Har du något lån? Bil- eller huslån? Då betyder det att du står i skuld och måste återbetala ditt lån. Detta är ok om man har inkomst. Men låt oss säga att du förlorar denna inkomst på något sätt. Du kanske blir arbetslös eller oroligheter i landet gör att löner inte betalas ut som de borde. Vid dessa tillfällen ser bankerna inte emellan Då ser inte bankerna mellan sina fingrar. Då implementerar man olika åtgärder. För banken skall till varje pris ha tillbaka sina lån.
  • Pengarna. Sedlarna du har i plånboken är egentligen bara värdebevis som SAMHÄLLET har godkänt eftersom man FÖRLITAR sig på systemet som tillgodoser dem. Om SAMHÄLLET hade ansett och valt att pengarna är ogiltiga hade de med ens upphört. Det är vi folket som har bestämt att vi kan handla med dessa pengar, inte bankerna. De har ställt ut olika former av värdepapper i olika valörer, men vem som helst hade kunnat göra samma sak. Men grejen är att vi idag är låsta vid bankernas räntepengar som de älskar så. Med dessa valutor får de världen att antingen bli hög eller låg beroende på vad som just då efterfrågas. Så länge affärerna och våra arbetsgivare väljer att handla med dessa “falska” pengar kan vi inte göra något åt detta. Men det börja komma andra oberoende valutor som fler och fler har börjat handla med. Den ena är bl.a Bitcoins som är helt digitala pengar.
  • Tillgängligheten av dina pengar. Om bankerna sätter stopp så sker inga återbetalningar. Om banker går omkull och du har riktigt otur får du inte tillbaka dina pengar. Statlig garanti har man så länge staten har pengar.

 

 

Summan av dessa faktorer gör att du är begränsad. EN del skulle vilja gå så långt som att säga; Förslavad.